Kripto Valute

Poštovani posjetioci, na ovaj način smo omogućili do sada nov način doniranja na našim prostorima i šire. U pitanju je način doniranja putem kripto valuta, kao što su Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash i drugi. Ovaj pilot projekat implementira Crypto.ba uz nadu da će ovo omogućiti dodatni vid donacija za UG Optimisti, kao i promociju kripto valuta. Ukoliko vas interesuje, šta je to kripto valuta, posjetite forum https://crypto.ba, koji služi kako bi se ljudi upoznali sa ovom vrstom financija.

donacijepilotprojekatPilot projekat implementiran od strane Crypto.ba

Procedura uplate putem kripto valuta

- Svaka zaprimljena donacija putem kripto valuta će biti proslijeđena na domaću mjenjačnicu koja se nalazi u Banja Luci, na kojoj će UG Optimisti otvoriti račun, na kojoj će se vaša kripto valuta zamjeniti za KM (BAM), te će se sredstva spustiti na račun Udruženja građana Optimisti, sa kompletnim pisanim tragom transakcije, zamjene u KM, radi potpune transparentnosti.

Bcx.ba će pomoći na način tako što će transparentno preuzeti kripto valute od donatora, te iste zamjeniti po trenutnoj kursnoj listi, te spustiti sredstva na žiro račun UG Optimisti, uz dodatnu papirologiju koja će na transparentan način prikazati kompletnu proceduru zamjene kripto valuta u KM.

Pošto je u pitanju pilot projekat, koji je započeo Crypto.ba, naknada za zamjenu kripto valuta će biti 0%, u cilju promocije kripto valuta i pomoći udruženjima.

Detalje donacija možete pogledati na Crypto.ba forumu

https://crypto.ba/t/donacije-kripto-valuta-za-javnu-kuhinju-u-prijedoru/3889/2?u=crypto.ba

Supported by Crypto.ba